Aktuelt

3. - 6. februar er det igjen klart for kammermusikkfestival! Årets festivalartist er den verdenskjent pianolegenden Itamar Golan, som medvirker i 5 av konsertene. Og selvfølgelig er Ålesund strykekvartett, bymusikantene våre, sentrale også i årets festival.

Kommunestyret har vedteke å justere betalingssatsane i kulturskolen frå 1. januar 2022. Etter at satsane har "stått stille" sidan 1.8.20 har satsane no vorte auka med ca. 5 %.

Ordningane med søskenmoderasjon friplassar er vidareført.

I år har Ålesund strykekvartett invitert skodespelar Viggo Solum med på turné. Målgruppa for Eventyrlege Beethoven er elevar på 1. - 4. trinn , og før jul fekk 11 ulike skolar besøk og eit tjuetals konsertar vart gjennomførte. Det blir ein ny skoleturné i løpet av våren.

I år er det 40 år sidan Ålesund ballettskole vart etablert, og det skal sjølvsagt feirast! Det blir stor jubileumsforestilling på Parken kulturhus 26. og 27. november. Fleire tidlegare elevar er inviterte både til å koreografere og danse under forestillinga, som har fått tittelen Ruby.

For 30 år sidan starta Jugendteateret med Astrid Overaa i spissen noko som skulle blir den store førjulstradisjonen i Ålesund, oppsettinga av Per Aspelins "Putti Plutti Pott og julenissens skjegg".

Fargespill Ålesund er tilbake, denne gong i samspel med Ålesund symfoniorkester og musikarane Bjørnar Myhr, Audun Skorgen, Miki Campins og Kenneth Ekornes. Musikalsk leiar er Runar Tafjord, som kan love eit rytmisk, variert og fargerikt konsertshow med sjangeroverskridande musikk, song og dans på Parken kulturhus 23. oktober.

Kulturskolen startar opp eit teatertilbod for elevar på 5. - 8. trinn i haust. «Gomerteateret» er primært og i første omgang eit tilbod for elevar frå Ørskog, Skodje og Haram.

Vil du vere med? Søk plass via portalen vår: søk plass (vel Teater).

Vi gratulerer Olea Mork Helland med Drømmestipendet 2021!

UKM-2021

I år laga vi ein storslagen filmproduksjon av alle bidraga på UKM i Ålesund kommune.

Ballettelevar på scena

På vinterens forestilling for elevene ved danselinja på Fagerlia videregående deltok også elevar frå balletskolen.